Artikkelbilde

Brytningen mellom sommer og vinter

Nå mot slutten av april er vi mest opptatt av vår og varme.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

Siste uka hadde vi mange fine dager med rimelig god temperatur og lite vind, men med helga kom det inn annen værtype med lavere temperaturer.  Likevel har vi greie forhold i forhold til de som bor på Østlandet og nordover.  Noen våknet opp til 30 cm med tung nysnø i dag, og det har ført til kaos både for biltrafikk og flytrafikk.  Selv om kontrastene kanskje er ekstra store i år er vel dette ikke første gang i historien at slik skjer.

I det kristne arbeidet er det brytning mellom åndelig vinter og åndelig vår hele tiden.  Mens vår verden lå i «mørke» på grunn av syndefallet kom Gud oss i møte med å sende sin sønn som frelser og redningsmann for oss alle.  Så blir det da en kamp om hvem som skal vinne både i våre liv og i det samfunnet vi er en del av.

Bibelen forteller om en åndskampvirkelighet, som det er lett å glemme.  Det er kamp mellom to krefter når det gjelder våre liv.  Mens Jesus «har tatt oss i handa» og vil ha oss som sine barn og medtjenere, har han en motstander i denne verden, Satan, som kjemper for at vi ikke skal bli værende i det gode forhold til Jesus.

I siste søndags prekentekst ble vi minnet om at “mine sauer hører min stemme, jeg kjenner dem, og de følger meg.”  Så gjelder det da å få hadde dette nære forholdet til ham at vi lar oss lede av ham.

Vi er nå i uke 17, og opplegget på Misjonshuset blir slik:

  • På onsdag den 26. april ønskes du velkommen til Betania i Haugesund for felles temasamling, kl.19.00.  Per Sverre Bårdsen deltar.
  • På torsdag den 27. april har turgruppa utflukt fra stemmen ved Eivindsvatnet kl.10.30
  • På søndag dem 30. april ønskes du velkommen til formiddagsmøte på Misjonshuset kl.11.00.  Georg Mork deltar med tale.

Illustrasjonsbilde, tatt på Håvik for en måned siden