Artikkelbilde

Marias budskapsdag

I fastetidentiden er en søndag viet det som skjedde med Maria, Jesu mor, da hun fikk englebesøk med beskjed om at hun skulle bli Jesu mor.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

I kirkeåret kommer denne søndagen en av søndagene før palmesøndag.  Normalt burde en slik sak være på et fast tidspunkt hvert år, men slik er det ikke lagt opp til.

Budskapet om Jesu fødsel er viktig i fastetiden, for å sette hele påskeforberedelsen inn i en totalt ramme hvor Jesu liv fra fødsel til død var rettet mot å åpne veien til himmelen for oss.

Budskapet til Maria kobler Jesus til profetiene om Messias i den gamle pakt.  Budskapet om at Maria skal bli mor til Jesus er en oppfyllelse av profetiene om Messias sitt komme.

Førstkommende søndag blir den siste før vi går inn i årets påskehøytid, når vi ta tar utgangspunkt i Palmesøndag som starten på den.

Så har vi vel på forskjellige måter forberedt oss til årets påskefeiring.  Målet er at Jesu gjerning for oss skal få være sentrum for det som skjer i denne periode, uansett hvordan de ytre rammen er tenkt.

Vi er nå inne i uke 12, og virksomheten på Misjonshuset blir slik:

  • På onsdag den 22. blir det felles temasamling med Betania i Haugesund på Misjonshuset kl.19.00.
    • Torstein Barlaup deltar med temaet: «Guds ord som vår autoritet og rettesnor»
  • På søndag 26. mars ønskes du velkommen til møte kl.11.00 med Øyvind Solheim som taler.  Det blir sang av Jorun Baustad.

Vi minner om at det blir KVH-kveld torsdag 30. mars.