Artikkelbilde

Fastetid

Vi er nå inne i fastetiden og blir minnet om at det går mot påske.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

Fasten er en fin tid, selv om vi kanskje ikke har så mange fastetradisjoner i våre miljøer.

Fastetiden ligger på senvinteren, og her i milde vestlandsområder kan en begynne å se noen spirer i hagen, som minner om at våren snart kommer.

Fasten starter med noen tradisjoner, som tas vare på alt etter hva en har vært vant til.  Noen har fått tak i fastelavnsris, mange har smakt fastelavnsboller og Midt-Norge er det tradisjon med feitetirsdag.

For folk flest er det de ytre tradisjonene som er det spesielle med fastetiden, men for oss som har lært Jesus å kjenne er det viktig at denne tiden også får et innhold som minner oss om Jesu oppdrag i denne verden.

Jesus kom ikke til vår verden for å ha noen hyggelige år på vår jord, men for å åpne veien tilbake til Gud for oss.  Vel hadde han nok et greit liv, bortsett fra den siste tiden hvor motstanden mot hvem  han var, og hans livsgjerning ble sterkere og sterkere.

La oss bruke fastetiden til å følge Jesus inn i hans lidelse med å være vår stedfortreder for oppgjøret med Gud for våre synder.  La oss finne vår vei til å bruke noen minutter hver dag i fordypning og ettertanke på hva det kostet ham å åpne veien til Gud for oss.

Vi er nå inne i uke 9, og opplegget på Misjonshuset blir slik:

  • Onsdag 1. mars, og HJERTELIG VELKOMMEN TIL FELLESKAPSDAG.
    • 17.30 RIK bibellesing
    • 18.00 Kaffe/te, noe å bite i og en god prat
    • 18.30 Bønn
  • På torsdag 2. mars har turgruppa utflukt med oppstart fra stemmen ved Eivindsvatnet kl.10.30.
  • På søndag 5. mars inviteres du til møte nattverd på Misjonshuset kl.11.00 med Rolf Hauge som taler.

(Illustrasjonsbilde fra påskeillustrasjon i Frøyland barnehage.)