Artikkelbilde

Hva vil du jeg skal gjøre for deg?

I søndagens prekentekst møter vi Jesus som stiller dette spørsmålet til en mann i krise.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

Også vi møter mennesker i forskjellige slags kriser, og blir da litt usikker på hvordan vi skal angripe saken og hva vi skal si.  Det verste vi kan gjøre er å gå forbi mennesker som sliter.  Noen av oss har opplevd slike situasjoner når vi har vært i livskriser.

En sa det slik da jeg var i en av våre store livskriser i heimen: «Jeg vet ikke hva jeg skal si» sa ungdommen.  «Du trenger ikke si noe, det er nok for meg at du er her og kjører meg dit jeg skal» svarte jeg.

Jesus var en mester i å takle de forskjellige situasjoner han kom opp i.  Der var det ikke noe utenomsnakk.  I teksten fra Lukas 18,35 går Jesus rett på sak: «Hva vil du jeg skal gjøre for deg?»  Nå fikk mannen anledning til å sette ord på sin livs store nød, og han fikk oppleve en Jesus som bryr seg, og som kan hjelpe.  Etter møtet med Jesus ble mannens liv helt forvandlet.

Du vet hva din situasjon er.  Nå er Jesus her og vil hjelpe deg, og våre møter på Misjonshuset  har som mål å hjelpe både på det menneskelige- og åndelige plan.

Vi er nå i uke 4, og opplegget denne uka blir slik:

  • På onsdag 25.1. blir det felles temasamling med Betania i Haugesund, kl.19.00 på Misjonshuset.  Torstein Barlaup deltaer.
  • På søndag den 29.1.ønskes du velkommen til søndagsmøte kl.11.00 med Halvard Sveen som taler.

(Illustrasjonsbilde: Omsorg kan gis gjennom forkynnelse som gir hjelp og sjelesorg. Foto: Fra medarbeidersamling i april 2019)