Artikkelbilde

Frukt av rikt kristenliv

På lørdag ble det arrangert dobbelt foreningsjubileum på Misjonshuset.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

Mannsforeningen Utsyn og kvinneforeningen Solrenning hadde felles markering av foreningenes jubileum.  Utsyn har vært i drift i 61 år mens Solrenning markerte 51 år.  Jubileene skulle vært arrangert i fjor, men ble utsatt til i år.

Det var et rikt kristenliv i Haugesund og i Misjonssambandets virksomheter i byen både på seksti og syttitallet. En så behovene for å stifte en mannsforening, og ledere i arbeidet tok initiativet til en ny forening.

I begynnelsen av syttitallet hadde mange unge kvinner etablert seg i byen sammen med sine menn.  Eksisterende kvinneforeninger var et tilbud, men da flokken ble stor dannet de unge egen kvinneforening inspirert av arbeidet i Japan.  Da denne foreningen også ble for stor ble den delt med en ny forening, Nybrott.

Lovsangsbrødrene fra Stord i aksjon.

En stor flokk hadde møtt opp til foreningsjubileet på Misjonshuset, og det var Kåre Eidsvåg som holdt andakten.  Han var kretssekretær for Misjonssambandets virksomhet i området på syttitallet og tidlig på åttitallet.

Utsending Marit, deltok også delte fra den virksomhet som hun og mannen hadde stått i.  Veien til kontakt med folk var å være en del av lokalsamfunnet og dets behov.  Gjennom menneskelig relasjoner kunne det bli mulighet til å avlegge vitnesbyrd om Jesus.

Lovsangsbrødrene fra Stord deltok med flott sang.

Det var en inspirerende samling, som markerer at en fortsatt ønsker å bygge Guds rike gjennom foreningenes arbeid.

Vi er nå i uke 37, og virksomheten på Misjonshuset blir slik:

  • På onsdag den 14. september ønskes det velkommen til Fellesskapsonsdag
    • kl 1700 Kaffe/te med vafler
    • kl 1800 RIK bibellesning (vi leser avsnitt fra Bibelen sammen)
    • kl 1830 BØNN (ca fram til kl 1900)
  • På søndag 18. september ønskes du velkommen forsamlingens møte kl.11.00 med Bernt Egil Strømme som taler.

Så minner vi om møteuke 21.-25. september med forkynner i regionen, Stein Sandvik som taler.

(Illustrasjonsbildet er fra lørdagens foreningsjubileum. Magnar Tolo og Solveig Wahlberg ønsket forsamlingen velkommen.)