Artikkelbilde

Guds ord er redningen

Søndagens prekentekst har fokus på livets viktigste problematikk, som har avgjørende betydning for vårt forhold til Gud.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

Vi møter en rik mann, som lever ut sin luksus og nyter sin status.  Han har bare omsorg for seg og sitt, og bryr seg ikke om den fattige Lasarus som ligger utenfor døra hans.  Summen av den rike manns liv kan vi samle i ordet, egoist.  På tross av sin rikdom og status, ble han innhentet av døden, og i den forbindelse oppdager han sin åndelige skjebne og at det nå er for sent å ordne sin sak med Gud.

Lasarus var prisgitt restene fra den rikes bord, og omsorgen fra «menneskets beste venn», hunden.  Også han døde, fattig på jordisk gods, men som et Guds barn.

Nå er det ikke slik at det er rikdom eller fattigdom som avgjør om et menneske blir et Guds barn, men om en ser sin åndelige nød og går til Jesus med den.  Lasarus sin rikdom var at han hadde plass for Guds nåde i sitt liv, ja, han var livsavhengig av den.

I lignelsen hører vi at den rike mannen ber Abraham om at Lasarus må få stå opp fra de døde, for å vitne for hans brødre slik at de kan blir et Guds barn.  Svaret på denne bønn var følgende: «Men Abraham sa: De har Moses og profetene, de får høre på dem.» (Luk 16:29.)

Guds ord inneholder alt det et menneske trenger for å bli et Guds barn, og ingen andre ting kan frelse enn det budskapet vi møter der.  Selv det største undret kan ikke frelse et menneske.

Vi er nå inne i uke 41, og opplegget på Misjonshuset blir slik:

  • På onsdag blir det Fellesskapsdag, med matservering kl.17.00, rikbibellesning kl.18.00 som avsluttes med en bønnesamling,
  • På torsdag har turgruppa utflukt, med start fra Stemmen ved Eivindsvatnet hvis ikke noe annet er avtalt
  • På søndag blir det møte kl.11.00 med Mons Gunnar Selstø som taler

(Illustrasjonsbilde fra basar og matmarkedet i 2018, hvor Arild Herigstad holdt andakt.)