Artikkelbilde

På hellig grunn

På søndag har vi Kristi forklarelsesdag.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

I prekenteksten møter vi disiplene på fjelltur med Jesus.  Etter en sikkert strevsom tur kommer de seg endelig opp i høyden, i fjellet.  Hvilke forventninger de hadde til turen sier Bibelen ikke noen om, men de fikk opplevelser som de aldri glemte.

Det skjedde flere merkelige ting der.  De fikk se to avdøde personer fra jødenes historie, Elia og Moses som snakket med Jesus.  En spesiell sky la seg over fjellet og de hørte Gud bekrefte hvem Jesus var, «Dette er min Sønn, den elskede. Hør ham!» (Mark. 9, 7b).

Utslått av denne opplevelse får de nå se Jesus, og han alene.  Denne opplevelsen gjorde Jesus mer betydningsfull for de enn tidligere.

I en av de andre tekstene møter vi Moses, når Gud taler til ham gjennom tornebusken.  Han får høre «Ta av deg skoene, for stedet du står på, er hellig grunn

Opplevelsene til disiplene kan sammenlignes med opplevelsen til Moses, de var på hellig grunn.

Denne uka taler Gud spesielt til oss i forbindelse med tekstene for søndagen, fra Markus 9,2-13, 2. Pet. 1,16-17. og 2. Mos.3, 1-6.  Måtte vi få kjenne at vi også er på hellig grunn, sammen med Jesus!

Det er fortsatt ingen møtevirksomhet på Misjonshuset, men det legges ut aktuelle ting på Facebook, her iblant en hilsen fra Hildegunn.

Det er oogså flere kristne lokalradioer som sender på DAB i våre områder.  Vi har mange tilbud med møteoverføringer fra små og større forsamlinger via Facebook, Youtube og andre kanaler.

La oss støtte Misjonens arbeid gjennom å gi vår gave på VIPPS nr. 77289 eller bankkonto 3361.25.22990.

(Illustrasjonsbilde: Han som gav oss solen til å skinne og lyse opp for oss, møter oss gjennom Bibelens ord.)