Artikkelbilde

En påske som vil bli husket

Årets påskefeiring vil bli husket i lang tid fremover, og det mest spesielle er at alle må feire den heime.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

I flere aviser siste uke stod det følgende: Påsken avlyst.  For de som måtte mene dette, er påskefeiringen kun det å reise til hytter, høyfjellshoteller el for å kunne stå på ski.  Denne type påskefeiring får vi ikke i år.

Noen rundt om i landet får en annerledes påske med sykdom som fører til karantene, og kanskje også isolat.

Det som nok mange vil lide under, er at en ikke får besøkt familien sin, eller ikke for tatt i mot besøk.  Foreldre som ikke får besøk eller som ikke kan reise på besøk.  Besteforeldre som ikke får se barnebarna sine. Enslige mennesker som blir sittende alene.

For noen kan det føre til dager hvor en kjenner på ensomhet og føler seg alene, men mange har tekniske hjelpemidler som gjør at en kan se og snakke med sine så ofte en ønsker det.  På tross av avstand kan en få oppleve nærhet.

Det som nok en god del vil slite med er usikkerhet, og kanskje også litt frykt for den situasjon som preger landet vårt i denne tiden.

Hva er egentlig påske

Vi feirer ikke påske for å få noen ekstra fridager.  Påske feirer vi fordi Jesus måtte lide å dø for vår synd og skyld.  Veien til Gud var stengt for oss mennesker på grunn av syndefallet og den synd den enkelte av oss tar del i.  Bare en kunne ordne opp i dette, Jesus, Guds egen sønn.

Påsken handler om at han tok plassen i vårt sted og møtte Gud på våre vegne. Jesus var stedfortrederen som tok imot Guds straff for våre synder.  Han betalte vår gjeld, og han seiret over døden slik at vi mennesker skulle være et Guds barn totalt ufortjent.

Fornyelse

Dersom du og jeg får se inn i denne store sannhet at vi skal vå være et Guds barn for Jesu skyld, da blir fokuset på disse ytre tingene vi har nevnt små og betydningsløs. Måtte påsken 2020 bli husket for et nytt møte med Jesus!

«Jeg er din o, Jesus.  Jeg er din, bare din.  Kjøpt til din å være, helt og holdent din!»

Det blir ingen virksomhet på Misjonshuset denne uka, men du som pleier å gå på Misjonshuset kan få ta del i vårt arbeid og ansvar likevel:

  • Samværet med Jesus gjennom Bibel og bønn
  • Samværet med forsamlingsmedlemmer gjennom forbønn og telefonkontakt
  • Fokus på misjonsarbeidet gjennom Utsyn og misjonens nettsteder
  • Gi vår gave til misjonsarbeidet på VIPPS nr. 77289.  Du som ikke bruker VIPPS kan gi gave på konto: 3240.70.59289.
  • Så har vi anledning til å møte forkynnelse både gjennom pTro,  og møteoverføring/gudstjenester kl.11.00 hver helgedag i hele påska  fra NLM på https://live.nlm.no/

Guds signing over påskefeiringen!