Artikkelbilde

Midtsommerfeiring

Denne uka passerer vi midtsommer, og den avsluttes med Sankthansaften.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

Vi må bare innrømme at tiden går fort. Vinter og vår er forbi, og nå snur også solen som vi sier.  Vel sommeren har så vidt begynt og vi får håpe på mange gode dager fremover.

Midtsommerfeiringen i Norge består stort sett av å markere Sankthansaften.  Mange gjør det med bålbrenning, mens andre velger en enklere form med en grillfest med familie og venner.

Mange av oss har spesielle minner knyttet til denne tradisjonen.  Bålbrenning i godt vær nede ved sjøen, bygdesamling med bålbrenning eller samling på et leirsted for å ha det kjekt sammen og få med seg en andakt.

Sankthans eller Jonsok som det også kalles, er en dag til minne om døperen Johannes sin fødsel.  Man kan gjerne dvele med hva som står i Bibelen om denne viktige person, som fikk som sin livsoppgave å forberede folket på Jesu komme.  Johannes sitt frigjørende budskap til mange av de mennesker som han hadde vakt ved sin forkynnelse var «Se der Guds lam som bærer bort verdens synd».  Dette budskapet førte mange til etterfølgelse av Jesus.  Den kristne forkynnelsen har dette som mål, og lede mennesker frem til et avhengighetsforhold av Jesus som sin frelser og redningsmann.

På søndag den 23. juni ønskes du hjertelig velkommen til møte på Misjonshuset  kl.11.00.  Per Sverre Bårdsen blir med som taler, og fokuset er på Johannes 19 med temaet: «Se det menneske».  Det blir sang av Matias Lie.

 Illustrasjonsbilde: Sankthansfeiring på bygda!