Artikkelbilde

Troens vei videre

Det ble en ny hverdag for Jesu disipler påskens sterke opplevelser med Jesu død og oppstandelse.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

Tre år sammen med Jesus var slutt, og disiplene skulle lære å forholde seg til ham som Herre og frelser uten det fysiske nærværet.  Dette ble en krevende øvelse.

Til hjelp i denne situasjonen dukket Jesus plutselig opp flere ganger, åpenbarte seg, for dem.  Når de stengte seg inne påskedagskveld, redde og usikre på sin egen situasjon, dukket plutselig Jesus opp.  Hans hilsen var «Fred være med dere». Vel visste han hvordan de hadde det, men det de trengte aller mest var å få oppleve hans varme omsorg og formidling av Guds nærvær da de aller minst fortjente det.

Disiplene skulle lære at det videre forhold til Jesus var grunnet på tro og tillit til ham som deres personlige frelser.  Troen er det kjærlighetens band som knytter et menneske til Jesus.  Det er ikke en teoretisk prestasjon, men et kjærlighetens avhengighetsforhold til ham som elsket oss først, og som gav sitt liv for å åpne veien til himmelen for oss.

Det er ikke bare disiplene som lever i dette.  Også du og jeg har samme forhold til Jesus.  Vår vandring med ham er preget av at vi er knyttet til ham i kjærlighet.

Vi kan oppsummere dette i koret i sangen «Min frelser er oppstanden»:

«Han lever! Han lever, Den Herre Jesus Krist. Hver dag jeg får, han med meg går, Og bær’ meg hjem til sist. Han lever, han lever, I frelsen gir meg del. Du spør meg: Hvordan vet du det? Han lever i min sjel!»

 Vi er nå inne i uke 17, og opplegget på Misjonshuset blir slik:

  • På onsdag blir det bønnesamling på KVH kl.19.30
  • På søndag blir det møte kl.11.00 med Geirmund Monsen som taler.  Det er Johannes evangeliet kapitel 13 som står i fokus, hvor vi bla hører om Jesus som vasket disiplenes føtter.  Det blir sang av Alise Haaland.

Illustrasjonsbilde: Fra Misjonshuset i Hunndalen, Gjøvik.