Artikkelbilde

Enkens gave

Søndagens prekentekst handler om enkens gave, slik vi finner beretningen i Markusevangeliet kapittel 12, vers 41-44.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

Et viktig prinsipp i Guds rikets arbeid gjennom alle tider har vært prinsippet om gaver til arbeidet.  I den gamle pakt var det påbud om tiende, mens det i tiden etter Jesu liv her på jord har vært frivillige givertjeneste.  Det betyr ikke at behovet for gaver til Guds rikets arbeid er noe mindre, men her skal det være en indre trang som står bak gavene.

Prekenteksten for kommende søndag forteller om enken som kom til templet for å gi sin gave.  Hun gav to skjerv, en meget uanselig sum.  Det var så lite at folk kunne med rette reagere av den grunn.

Jesus tar henne i forsvar.  Hun gav ikke tiende av det hun hadde, men alt hun eide.  Da var det ikke summen som gjorde det store utslaget med den livsrealitet som hun levde i.

Vi som lever i dag er rike i forhold til denne kvinnen, selv om det er forskjell fra person til person om hvor mye en har å rutte med.

Da er det et tankekors at andelen som gis til Guds rikets arbeid er betydelig mindre nå enn for noen tiår tilbake.  Tusenlappene var nesten like ofte å se i kollektene på åttitallet som nå tretti år senere.

Måtte Gud få røre ved oss alle, slik at vi får ha et sunt forhold både til egne behov og behovene i Guds rikets arbeide i dag!

Denne uka blir det møte på Misjonshuset på søndag den 15. juli kl.19.00.  Da blir det dele og vitnemøte.

Det blir ikke møte på Misjonshuset søndag den 22. juli.

Neste artikkel på hjemmesiden kommer mandag den 23. juli.

Illustrasjonsbilde: Arkivbilde Region sørvest.