Artikkelbilde

Midtsommer og Sankthans

I denne uka passerer vi midten av dette året med midtsommerverv og Sankthans.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

En skulle ikke snakke om at vi nå passerer årets lyseste dag, men slik er det nå engang.  Nødvendigvis betyr det at dagene igjen blir kortere og kortere og nettene mørkere og mørkere.

Ønsker vi å kompensere for dette kan vi dra nordover i landet, for da vil vi kunne oppleve lyse netter lengre enn her sørpå.

Sankthansfeiring hører også med.  For mange er det en dag hvor en kommer sammen og hygger seg rundt et bål med grilling av pølser ol.  Noen steder i landet er det bygdesamlinger i denne anledning, og andre steder har forsamlinger og menigheter opplegg for å kose seg sammen.

Dagens innhold er det mange som ikke er klar over.  Det handler faktisk om døperen Johannes, og er en minnedag for hans fødsel.

Vi feirer ikke Johannes som en helgen, men er takknemlig for den oppgave han fikk ham med å forberede Jesu offentlige gjerning her på jord.  Gjennom sin forkynnelse fikk han åpne menneskehjerter for det nåde som Gud har gitt oss del i gjennom Jesus.  Så kunne han introdusere ham med det flotte budskapet: «Se der Guds lam som bærer verdens synd».

Tenk om det norske folk kunne fått sett dette og opplevd hvor stort det er å få høre Jesus til!

På søndag 24. juli blir det møte på Misjonshuset kl.19.00.  Merk tiden! Egil Skutlaberg blir med som taler.