Artikkelbilde

Fullt hus

Kvinneforeningen Solrenning arrangerte lørdag kveld vårens misjonskveld med meget godt oppmøte.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

Det er alltid kjekt når mange finner veien til Misjonshuset, og det var tilfelle på lørdag.  Da Magnhild Skare ønsket velkommen til misjonskvelden var det fullt rundt alle oppsatte bord både i hovedsalen og i lillesalen.

Lovsangsbrødrene i aksjon.

Tradisjonen med misjonskvelder er lang, og det har vært samlinger som har betydd mye i vårt arbeide både åndelig og sosialt.

Denne gangen var det misjonærene Gunn og Bernt Egil Strømme fra Sauda som deltok.  De hadde flere perioder i Bolivia fra 1978 og frem til 1993, og nå har de vært ute i to og et halvt år, etter at de hadde avsluttet sine yrkesaktive liv.

Både Gunn og Bernt Egil tok forsamlingen med i det arbeide de hadde vært en del av den siste perioden de var ute.  Mange ting har endret seg fra de kom til Bolivia som pionermisjonærer første gangen, men hovedutfordringen er fortsatt at så mange ikke kjenner Bibelens Jesus, på tross av at det står statuer med Jesus-skikkelsen flere steder.

Misjonssambandets arbeid i Bolivia i dag beskrives slik på hjemmesiden til arbeidet i Sør-Amerika:

«Misjonærene i dag arbeider innen bibelundervisning, oppfølging av pastorer, øvrig lederopplæring, rådgivning både inn mot lokalmenigheter og kirkeledelse sentralt, samt prosjektarbeid».

Lovsangsbrødrene fra Stord deltok med god sang.

God mat hører også med når en er samlet til misjonskvelder på Misjonshuset.

Salg av årer er vanlig på disse festene.  Kjøpelysten var god, og mange fikk med seg gevinster heim.

Opplegget på Misjonshuset i uke 11 blir slik:

  • På onsdag den 14. mars blir det felles temasamling med Betania kl.19.00.  Tidligere prost Norodd Stavenjord er taler, og han har temaet: «Påsketanker».

Til helga har vi besøk av førsteamanuensis ved Fjellhaug internasjonale Høgskole, Arne Helge Teigen.  Opplegget for helga blir slik:

    • Fredag kl.19.00.  Tema: «Guds gave».  Sang: Sola Gratia.
    • Lørdag kl.19.00. Foredrag: «Kampen om forsoningslæren». Bevertning.
    • Søndag kl.11.00. Tema: «Guds røst».  Sang: Bjørn Steinar og Rolf.