Artikkelbilde

Misjonens fremtid

Feiringen av Kristi himmelfartsdag minner oss om Jesu overlevering av misjonsansvaret til oss mennesker.

Publisert av georgmo i Nyheter | Ingen kommentarer »

Jesus var hele tiden tydelig på at Guds rike ikke bare var for jøder, men for alle mennesker på jorden.  Dette var et radikalt budskap med tanke på tradisjonene som jødene hadde levd i før Jesu fødsel.

Mot slutten av sin tilstedeværelse her på jord var Jesus tydelig på hvem som skulle bygge Guds rike i fremtiden.  Det var disiplene, de til enhver tid etterfølgere av ham.

I Apostlenes gjerninger 1, 8 møter vi det slik:

Apg 1:8
Men dere skal få kraft idet Den Hellige Ånd kommer over dere. Og dere skal være mine vitner både i Jerusalem og i hele Judea og Samaria og like til jordens ende.

Guds rikets fremtid stod og falt med disippelflokken, og deres venner som ville følge Jesus.  «Dere er mine vitner».  Jesus satset på mennesker som hadde personlige opplevelser av hans kjærlighet og nåde.

De samme prinsipp gjelder også i dag.  Bare den som har møtt Jesus og opplevde hans frelse og nåde kan være med å utbre Guds rike på jord.

I dag er du og jeg Guds rikets fremtid.  Gjennom det misjonskall og oppdrag som vi får leve etter, kan vi være redskap til at Guds rike vokser.

Vi er nå inne i uke 21.  Opplegget på Misjonshuset blir slik denne uka.

  • På onsdag ønskes du velkommen til bønnesamling kl.19.00.
  • På torsdag minner vi om fellesstevnet på Stemnestaden, som Organisasjonenes fellesråd står for.  Det blir familiegudstjeneste kl.11.00 med Gjermund Lygre som taler, og misjonssamling kl.14.00 med Egil Sjaastad som taler.
  • På søndag den 28. mai støtter vi opp om regionårsmøtet for Region sørvest i Sandnes, og da blir det ikke møte på Misjonshuset.

(Bildetekst: På det lille koret står det:«Med evig kjærlighet har jeg elsket deg». Dette er det gode budskap vi har fra Jesus til våre medmenensker.)